Srpska salata koja je neizostavni deo naše trpeze, može biti štetna za želudac zbog paradajza i krastavca koji ne idu u ishrani jedan sa drugim.
Obe vrste povrća nemaju isto vreme probavljanja, pa može doći do fermentacije u želudcu ili trovanja i izazvove grčeve, nadutost ili čak bolove u nekim slučajevima- saopštava Health Tips Portal.com.
Takođe, potrebno je da obratite pažnju na sledeće kombinacije u ishrani:
Pročitajte još
Voće nakon obroka
Voću treba dosta vremena da se probavi, a ako ga jedete odmah nakon obroka, zadržaće se u želucu duže i izazvati refluks i druge probavne probleme.
Testenina i sir
Testenina obiluje skrobom koji se drugačije vari od proteina, a zadržavanje u želucu izaziva fermentaciju.
Meso i sir
Previše proteina za vaš želudac.
Hleb i sok od pomorandže
Kiselina potrebna da bi razgradila sok može da uništi enzime zadužene za razgradnju skroba.
Povrće i sir
Sa ovom kombinacijom povećavate rizik od nadutosti.
Dinja i lubenica
Ove voćke bi trebalo da se konzumiraju odvojeno.
Banane i mleko
Ova kombinacija usporava varenje.
Voće i jogurt
Iako je ovo poznata kombinacija za doručak, ona usporava varenje i oštećuje crevnu floru.
BONUS VIDEO:
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".