Slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je dva sata posle ponoći, na red za uobičajnu carinsku kontrolu pristigao kombi ''mercedes sprinter'' domaćih registarskih oznaka, navode iz Uprave.

NJime su iz Nemačke ka Bogatiću putovala dva mladića od 22 i 27 godina, koji su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave sem polovnog nameštaja i jednog bicikla koje prevoze u tovarnom delu kombija.

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

Međutim, kada su carinici otvorili tovar, videlo se da je nemoguće prići njegovom središnjem delu  koji je sa svih strana bio ograđen kabastim nameštajem (kauč, orman, fotelje itd.)

To je pobudilo sumnju da se možda u sredini nešto krije, pa su se carinici odlučili za dodatnu proveru specijalnim uređajem za kontrolu teško dostupnih šupljina.

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

Zahvaljujući tome, u sredini tovara uočeni su delovi motocikala, zbog čega je istovaren sav nameštaj i tako otkrivena dva skupocena motora marki ''Kawasaki Z100R'' i ''Ducati Street Fighter V4'', koje su mladići pokušali da kamufliraju polovnim nameštajem.

Kako za pomenute motocikle nisu imali nikakvu dokumentaciju, a postoji i osnovana sumnja da su ukradeni u Nemačkoj, slučaj je predat policiji u dalju nadležnost.

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".