Kraljevski obredi su često kompleksniji od običnih, pa tako čak ni sami buketi koji su se nalazili na kovčegu kraljice Elizabete II nisu tu slučajno, već svaki od nih nosi snažnu poruku. 

Na kovčegu se nalaze bele dalije - koje simbolizuju ljubaznost i milost, čak i kada su stvari teške kao i posvećenost onome što je dobro. Dalije su simbol nevinosti, čistote i novog rođenja.

Foto: Profimedia

 

Tu je i biljka ukrasni grašak koja označava rastanke i odlaske, a koja je bila omiljena Elizabeti II. Ovaj cvet je simbol aprila, meseca kada je kraljica rođenja. Pored toga, on je način da se iskaže zahvalnost nekoj osobi. U ovom slučaju, britanskoj kraljici.

Floks (plamenac) simbolizuje spajanje tela i duše i pritom je i zvanični cvet Škotske.

Foto: Profimedia

 

Na kraju, na kovčegu se nalazi i biljka vresak koja se vezuje za kraljicu Viktoriju i 1884. godinu kada je ova britanska vladarka kako je njen radnik gospodin Braun ubrao ovu biljku verujući da ona donosi sreću.

Kraljica Elizabeta II preminula je osmog septembra u Balmoralu, u 96. godini. Na britanskom tronu bila je sedam decenija što je čini monarhom sa najdužom vladavinom u istoriji.

FOTO GALERIJA: Vojna parada u Londonu u čast jubileja kraljice Elizabete

(Blic žena)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".