Ispraćaj Elizabete II već se smatra sahranom veka. Juče se ceo svet okupio u Londonu kako bi čuvenom bristanskom monarhu ukazao poslednju počast.

Mogli smo da vidimo prisustvo svih šefova država, tridesetak kraljevskih porodica, kao i bližnje koji su se okupili na poslednjem ispraćaju njenog veličanstva.

Međutim, jedna osoba se nije pojavila - Katarina vojvotkinja od Kenta. Ona je supruga princa Edvarda, sina kraljice Elizabete II.

Foto: Profimedia

 

 

Dok je njen suprug bio prisutan, ova 89-godišnjakinja se povukla sa kraljevskih dužnosti, od tada je vrlo malo viđena u javnosti. NJeno poslednje pojavljivanje je bilo 2019. godine.

Pravi razlog nepojavljivanja je nepoznat. Mada, kako mediji pišu, imala je u jednom periodu zdravstvenih problema.

Foto: Profimedia

 

 

Katarina Lusi Meri Vorsli je četvrto dete i jedina ćerka ser Vilijama Vorslija i njegove supruge DŽojs Morgan Bruner. Upoznala je vojvodu od Kenta kada je imala 24 godine, dok je Edvard živeo u Keterik kampu, engleskoj vojnoj bazi.

Par se venčao 1961. godine i imaju troje dece, lorda Nikolasa, Helen Tejlor i DŽordža, grofa od Sent Endruza, i, čak, desetoro unučadi.

Foto: Profimedia

 

 

Katarina je 13 godina radila kao nastavnica muzičkog u osnovnoj školi.

- Bila sam poznata samo kao gospođa Kenše. Samo je direktor znao ko sam zapravo. Roditelji nisu znali kao ni učenici. Niko nije primetio, jer se nigde nisam pojavljivala - izjavila je vojvotkinja.

(Stil.Kurir)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".