- On je naglasio da je to auto u dolasku, da će biti u zemlji za dve do tri nedelje i da je procedura da se da 30 odsto avansa, a ostatak novca kad vozilo stigne. Cena automobila koji sam želeo da kupim bila je 9.800 evra, a ja sam dao kaparu 6.100 evra, više od tih 30 odsto. Našao sam se s njegovim kurirom u Beogradu, jer je on imao izgovor da ima puno posla, taj čovek mi je dao priznanicu i neki ugovor, a ja njemu novac- ističe žrtva.

F. Đ. bi se javio telefonom, izvinjavao i govorio da će vozilo kasniti nekoliko dana zbog carine. Tada je tražio da mu se isplati ostatak novca za vozilo. 

Foto: Z. Jovanović

 

 

 

Sa sajta koji je oglašavao vozila njegove firme naveli su da su dobili više prijava korisnika koji su sumnjali da je reč o prevari:

- Bili smo u kontaktu sa oglašivačem i zatražili da razlozi zbog kojih je cena niska budu jasno navedeni u opisu oglasa. Proverili smo i da li je firma registrovana u APR, što je bio slučaj. Ovaj oglašivač više nije na našem sajtu, mi nemamo dokaza da se radilo o prevari, ali svakako sugerišemo potencijalnim kupcima da prilikom kupovine automobila budu obazrivi kako bi na vreme identifikovali pokazatelje potencijalne prevare i izbegli je. Takvi pokazatelji mogu biti neubedljivi razlozi za hitnu prodaju automobila, nerealno niska cena, zahtev za davanjem kapare pre nego što se vozilo vidi, komunikacija s prodavcem isključivo putem mejla-

- Sva vozila su bila ispod cene u odnosu na ostale oglase, to je sigurno radio da bi privukao potencijalne kupce. Kad sam ga pitao zašto je cena niža, on je govorio da kad je nekome hitna prodaja u Švajcarskoj, on to kupi i prodaje auto s malom maržom - kaže žrtva prevare i tvrdi da je krajem prošle godine prevario nekoliko ljudi, da je konkretno od njega uzeo 6.100 evra, od troje po 15.000 evra, a od dvoje skoro po 30.000 evra.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".