Mnogi su tu fotografiju posmatrali kao ogorčenje legendarne glumice, međutim priča koja se krije iza te fotografije, znatno je drugačija. Sofija Loren 1957. godine je bila tek zvezda u usponu, a sve je kulminiralo kada je 1955. godine proglašena za najfotografisaniju glumicu Kanskog festivala. Dve godine kasnije upriličena je žurka na Beverli Hilsu kojom je Sofija konačno i zvanično primljena u glamurozni Holivud. Sve je naizgled bilo idealno, a onda je DŽejn Mensfild upala u kadar i izbacila Sofiju iz prvog plana!

Foto: Profimedia

 

Tada je nastala i kultna fotografija na kojoj je zabeležena ljubomora najlepše žene sveta, a šta Sofija kaže, koje su emocije bile u igri kada je aparat škljocnuo?

- „Paramaunt“ je te večeri organizovao žurku u moju čast. Sva velika glumačka imena su bila tamo, bilo je neverovatno. A onda se poslednja pojavljuje DŽejn Mensfild. Znala je da su sve oči uprte u nju. Došla je direktno za moj sto. A onda je sela. Slušajte, pogledajte i sami fotografiju, pa mi recite gde mi je zalutao pogled? Tačno, na njene bradavice, ali samo zato što sam se uplašila da će završiti na mom tanjiru! Na mom licu se vidi strah! Bojim se da će sve u njenoj haljini eksplodirati i završiti na stolu - objasnila je svojevremeno čuvena Sofija Loren.

Foto: Profimedia

 

Kako je sama kasnije dodala, iako je kasnije nastalo nekoliko fotografija na kojima se dve dive naizgled zabavljaju, ali Sofija je, tvrdi, sve vreme razmišljala o provokativnoj haljini DŽejn Mensfild.

- Ima još fotografija, ali samo ta objašnjava šta se zaista događalo u tim momentima. Mnogo puta su me, kada bi mi tražili autogram, molili da se potpišem baš na toj fotografiji. Uvek sam odbijala, i uvek ću odbijati. Sa tim ne želim da imam ništa. Takođe, odbijam i iz poštovanja prema DŽejn, koja više nije sa nama - zaključila Sofija Loren.

Haljina DŽejn Mensfild 1957. godine na listi je "Najskandaloznijih haljina u istoriji" Harper's Bazaar-a.

BONUS GALERIJA: Filmska diva Sofija Loren - sinonim lepote i ženstvenosti

(Blic žena)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".