Nakon što je svoju odbranu izneo Milovan Tadić, Filip Ivanovski i Slađana Sekulić, sada je za govornicom optuženi Boris Karapandžić, inače poznat kao bivši dečko Ivane Buhe, nekadašnje supruge svedoka saradnika LJubiše Buhe.

- Tužioče, ja nisam osuđen, niti sam kriv za dela koja mi se stavljaju na teret. Tek u tužilaštvu sam čuo zašto sam pritvoren. Pogledajte ovu optužnicu, čitam je danima, a samo jednom sam video svoje ime. Ja jesam navijač, ali to nije krivično delo.

Majka mi je radila kao kuvarica na stadionu, otac i kum bili tamo treneri, ceo život sam bio tamo. Od 2011. godine sam počeo da idem na utakmice aktivno. Što se stadiona tiče, tužilaštvo kaže da je to neka baza, bunker, pa nije to 1999. godina da smo u bunkeru.

Ja ću da vam kažem da to nije bunker u koji niko nije mogao da uđe. Tu dolaze atletičar, bokseri, rvači, majke koje dovode decu na trening, dolazili su čak i strani turisti. Pa tu svaki dan prođe od 50 do 300 ljudi. U tom kafiću, ja ga pamtim iz detinjstva, susretao sam se s fudbalerima. Kako neko može da kaže da je to baza ili bunker - pričao je optuženi Karapandža, udarajući rukama o sudsku govornicu.

Ja sam uhapšen u stanu svoje devojke, a ne na stadionu.

Ne znam zašto tužilac govori da je to štek-stan. U tom stanu ništa nije pronađeno, nema te rečenice u čitvoj optužnici. Tu su neki transkripti: "kad će da se rade grafiti", je l to neko krivično delo? - upitao je Karapandžić i nastavio da priča o "bunkeru". Taj restoran se nalazi ispod istočne tribine i tu dolaze majke sa decom, fudbaleri, turisti, navijaci.

Od 5 godine sam u tom restoranu, 300 ljudi dnevno prođe kroz taj stadion, a kad su utakmice i do 2000, 3000 ljudi. U bašti su organizovane svadbe, posle je sve to otišlo da ne kazem gde. Organizvano je fotografisanje sa upravom, doniranje krvi, sve je to bilo na televiziji. Iznad tog kafića se nalazi još jedan. Znate šta ih deli, samo jedne stepenice.

Zašto uprava nije zatvorila donji, a ostavila gornji. U produžetku ima sala za konferencije, vrata su povezana sa upravom. Tu su portirnice, prekoputa ima vojske, ima bezbroj kamera. Je l to bilo ratno stanje, baza, bunkeri, štek-stanovi... katastrofa - rekao je Karapandžić.

Karapandžić se potom osvrnuo na samo hapšenje.

- Što se tiče mog hapšenja, smatram da je nezakonito. Nisam pod operativom dve godine. Od 2018. do početka 2019. godine bio sam pod nanogicom. Nebitno. Čekali smo 8 sati da počne pretres, i tada su krenule pretnje. Ja sam im rekao da ništa ne znam i da nisam počinio nijedno krivično delo. Devojka se uplašila i rekao sam joj da se ne plaši, da će me zadržati 48 sati, a evo ja sam ovde 21 mesec.

Prilikom pretresa nije pronađeno ništa. Prijavljen sam u Kovinu. Prilikom pretresa prvog stana, u jednom trenutku je jedan policajac digao papir i rekao da imam koronu i tad su svi poskakali jer im nisam to kazao. Ulazim u kombi iz 70-ih godini. Pitam kad ću dobiti pravo na telefonski poziv, a oni vele da idem u CZ.

Ja sam mislio da oni mene zajebavaju, ali mi dođosmo ispred CZ-a. Rekli su da dam broj advokatice da će je zvati, dao sam, ali advokaticu nisam video. Advokat je potpisao punomoćje na kombiju ispred CZ-a. U CZ-u me stavljaju sa osobama kojima je određen pritvor.

Sa advokaticom u specijalnom sudu dobijam razgovor tek nakon 48 sati. Nisam izveden ni pred tužioca u zakonito vreme. Čovek me nije ni video, a potpisao je da mi se odredi prtivor malo pred istek 48 sati. Posle mi govore neke brojeve, članove, nisam ja pravnik pa da znam to. Nisam znao ni da dam odgovor na to. Stavili su me da sedim na jednu stolicu između 5 i 8 sati. Ja tek sutra na televiziji vidim šta se meni stavlja na teret - završio je Karapandžić, nakon čega su počela pitanja sudije.

Sudija: Imate li šta da kažete za dela koja vam se stavljaju na teret, droga?

Karapandžić: Koja droga, meni se droga ne stavlja na teret.

Sudija: Šta ste se zbunili, znate optužnicu skoro napamet? Da li branilac ima pitanja?

Karapandžić: Nemam pitanja, niti ja imam šta više da vam kazem.

(Blic)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".