Marko Živković rođen je 4. aprila 1972. godine u mestu Kruševcu. Završio je Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu. Nije trebalo mnogo vremena da prođe kako bi Marko završio u glumačkim vodama. Jedan je od retkih koji su postigli veliku uspeh kako na filmu tako i u pozorištu. 

Popularnost je stekao učestvovanjem u šou na televiziji gde se pokazao kao uspešan voditelj. Time je pokazao da ima još jedan talenat.

Iza sebe ima mnogo uspešnih projekata, pa je tako glumio u raznim televizijskim serijama i filmovima, a glumio je i u hit predstavi „Ne igraj na Engleze“. Iza sebe ima brak sa manekenkom i voditeljkom emisije „Plesom do snova“, Natašom Pavlović. NJih dvoje su se venčali 2001. godine, a u braku su proveli četiri godine nakon čega su se razveli. NJih dvoje su ostali u dobrim odnosima, o čemu najbolje svedoče i projekti na kojima su zajedno sarađivali nakon razvoda.

Zatim je usledila borba sa malignim kancerom jednjaka i želuca koja se posle duge bitke završila pobedom, ali i smrt oca koja je ostavila prazninu u njegovoj duši.

- Bolest jednjaka je, kažu mnogi, nemogućnost da se pomiriš sa nepravdom. Nepravda bilo koje vrste mnogo me boli, kao i nemoć. To su dve stvari u životu koje ne podnosim - ispričao je Marko te 2008. godine nakon višesatne operacije. On je tada imao 36 godina i želja za životom pobedila je opaku bolest.

Kao član dramskog pozorišta u Beogradu glumio je u predstavi „“Sviraj to ponovo“, „Ne igraj na Engleze“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“… Pojavio se i u drugim projektima kao što je: „Montevideo, Bog te video“, „Folk Lepi Lukić“…

Marko je osvojio mnogo nagrada, a već se duže vreme bavi humanitarnim radom. Jednom je vodio i kviz „Zdravo Evropo“ koji je trajao 5 ciklusa.

(Iformer.rs)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".