Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv 22 osobe, zbog sumnje da su tokom Europrajda 17.septembra napali i povredili 13 policajaca.


Optužnim predlogom okrivljenima S.Č. Č.L. Z.T. G.N. V.V. R.Ž. B.G. S.M. S.N. V.M. M.D. I.M. J.J. DŽ.M. R.J. M.N. Č.I. U.C. LJ.O. i T.B. je stavljeno na teret krivično delo učestvovanje u grupi, saopštilo je danas tužilaštvo.

U odnosu na okrivljene L. T. i M. M. optužni predlog, zbog izvršenja krivičnog dela Učestvovanje u grupi, je podnet zbog postojanja opravdane sumnje da su oni bili kolovođe grupe zajedno sa još dve osobe koja se trenutno nalaze u bekstvu, kao i još jedno lice. U odnosu na ova tri lica koja se nalaze u bekstvu tužilaštvo je stavilo predlog sudu za određivanje pritvora i izdavanje poternice.

Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu produži pritvor u odnosu na sve okrivljene i da ih nakon sprovedenog dokaznog postupka oglasi krivim, te da kolovođama, L. T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 5 godina, a M. M. kaznu zatvora u trajanju od 4 godine.

U odnosu na okrivljene R.Ž. M.N. V.V. i S.Č. izrečena je kazna zatvora u trajanju od 2 godine, okrivljenom Z.T. kazna zatvora u trajanju od 1 godine i 8 meseci, okrivljenom Č.L. kazna zatvora u trajanju od 1 godine i 8 meseci, okrivljenom S.N. kazna zatvora u trajanju od 1 godine i 5 meseci, a okrivljenima S.M. V.M. M.D. N.G. I.M. J.J. DŽ.M. R.J. B.G. Č.I. O.LJ. B.T. i C.U. kazna zatvora od 1 godine i 6 meseci.

Naime, oni se sumnjiče da su tog dana učestvovali u grupi ljudi koja je, kod železničke stanice Karađorđev park u Bulevaru oslobođenja bb, napala i telesno povredila trinaest policijskih službenika MUPa RS u vršenju službene dužnosti, kojom prilikom je oštećena imovina u većem obimu i to pet vozila MUPa na kojima je pričinjena šteta u iznosu oko tri miliona dinara.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".