"Boj na Kosovu" je kultno ostvarenje naše kinematografije, a reditelj Predrag Gaga Antonijević odlučio je da snimi novu verziju ovog istorijskog ostvarenja. On je za ovu dramu, čija je radnja smeštena u 1389. godinu, napisao scenario, a ujedno će je i režirati.

Uloga Vuka Brankovića već je dodeljena glumcu Igoru Đorđeviću, koji je najzapaženije uloge ostvario u „Korenima“ (Đorđe Katić), „Dari iz Jasenovca“ (Ante Vrban) i „Junacima našeg doba“ (Miroslav Čičanović Čičko). Još nije poznato ko će igrati Miloša Obilića, Kosovku Devojku, kneza Lazara…

- Film pripremamo već duže vreme i sada mogu da kažem da ćemo ga definitivno snimati! Tačno je da je jednu od uloga dobio Igor Đorđević, on će igrati Vuka Brankovića. Za ostale uloge kastinzi su još u toku i ne mogu ništa više da otkrivam - rekao je Gaga za "Informer".

Foto: Jutjub printskrin/Jelena Popovic ex Djurovic, V. Danilov

 

 

Slavni režiser, koji živi i radi na relaciji Beograd – Los Anđeles, kaže da će snimanje ove istorijske drame početi sledeće godine, a da će pojedine rekvizite dopremiti iz inostranstva.

- Snimanje počinjemo u junu naredne godine i trajaće sigurno četiri meseca. Snimaćemo isključivo na lokacijama u Srbiji, a kostime i oklope dopremićemo iz Portugalije i Španije jer ih nema kod nas. Film će se raditi u srpsko-španskoj koprodukciji - kaže reditelj i otkriva šta će biti centralni deo priče:

Foto: Jutjub prntskrin/Milan Miladinović/

 

 

- Radnja ovog „Boja na Kosovu“ biće drugačija od filma snimljenog 1989. godine. Držao sam se zapisa između kralja Tvrtka i firentinske vlade, u kojima piše da se 12 srpskih vitezova zavetovalo da će ubiti turskog sultana, što su i učinili. Dakle, naša priča biće o njima. U filmu će, naravno, biti prikazan i čuveni boj na Kosovu, a pojaviće se i svima poznate ličnosti poput kneza Lazara, kneginje Milice, Miloša Obilića, Vuka Brankovića, Ivana Kosančića i Kosovke Devojke.

(Informer)