Već nekoliko dana stanovnici Apatina i okoline strepe zbog pojave neobičnog otiska šape koja se zbog svoje veliličine ne može pripisati bilo kojoj lokalnoj životinji, bilo da je divlja ili pitoma.

Pretpostavke su da je reč o crnom panteru ili leopardu.

Tim povodom oglasili su se nadležni iz "Vojvodina šume", tačnije iz Šumske uprave "Apatin". Oni su potvrdili da je reč o divljoj zveri i uputili su apel lokalnom stanovništvu da bude obazrivo.

Foto: Vojvodina šume/printskrin

 

- Javno preduzeće Vojvodina šume Petrovaradin ogranak preduzeća ŠG Sombor, Šumska Uprava "Apatin" Apatin obaveštava sve sugrađane da je uočen crni panter (leopard) u atarina opštine Apatin. Predator je izrazito opasan i ovim putem apelujemo na građane da vode računa za sebe i svoje bližnje. Ukoliko neko uoči crnog pantera, potrebno je odmah da obaveste nadležnu policijsku stanicu", navodi se u obaveštenju koje je objavilo preduzeće "Vojvodina šume".

Da je ovo saopštenje autentično, za "Nportal.rs" su potvrdili iz Šumske uprave "Apatin" i dodali da se ono odnosi na "ribolovce, pčelare, lovce i građane uopšte".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".