Za razliku od ostalih medija koji često prave ovakav tim, "Gazeta" je dosta iznenadila sa izborom.

Po njihovom mišljenju idealni tim sa prostora bivše Jugoslavije igrao bi u formaciji 4-3-3 i generalno bi imali dosta prostora da gaji otvoren i atraktivan fudbal gledajući stil najboljih fudbalera s ovih prostora.

Poziciju golmana su rezervisali za reprezentativca Slovenije Jana Oblaka.

Foto: MV

 

Zadnju liniju bi činili Sead Kolašinac, Amir Rahmani, Borna Sosa i srpski reprezentativac Nikola Milenković. Najveće iznenađenje je svakako Rahmani, ali Gazeta opravdava ovaj izbor njegovim partijama u Seriji A poslednjih sezona.

Manje-više očekivana sredina terena predvođena je Lukom Modrićem, a prate ga Sergej Milinković-Savić i Marcelo Brozović.

Foto: MV

 

Napadački trio Gazete je pomalo iznenađujući. U prvom timu nema ni Edina DŽeka, a ni Aleksandra Mitrovića, već su tu slovenac Benjamin Šeško, Ivan Perišić i Dušan Vlahović.

FOTO: M. Vukadinović

 

Širi spisak reprezentacije bi bio - V. Milinković-Savić (Srbija), Stojanović (Slovenija), Lovren (Hrvatska), Pavlović (Srbija), Bijol (Slovenija), Dedić (BiH), Kovačić (Hrvatska), Pjanić (BiH), Kostić (Srbija), Zajc (Slovenija), Pašalić (Hrvatska), Lukić (Srbija), Mitrović (Srbija), Oršić (Hrvatska), DŽeko (BiH), Tadić (Srbija), Jović (Srbija).

Na spisku nema reprezentativaca Severne Makedonije, a ni reprezentativaca Crne Gore. Od selekcija koje će zapravo igrati u Kataru sa ovog prostora ćemo gledati samo Srbiju i Hrvatsku.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".