Severna Koreja je u petak probno ispalila interkontinentalnu balističku raketu Hvasong-17, izvestila je danas državna novinska agencija KCNA.

Veće iznenađenje od samog lansiranje bilo je prisustvo Kimove ćerke, čije postojanje nikada ranije nije bilo javno potvrđeno, navodi britanska agencija.

KCNA nije imenovala devojčicu koja se vidi na fotografijama u belom kaputu kako drži za ruku svog oca dok posmatraju masivni projektil.

Foto: AP

 

 

Veruje se da Kim ima čak troje dece, dve devojčice i jednog dečaka, a američki analitičari veruju da je jedno od njih viđeno na snimcima proslave nacionalnog praznika u septembru, navodi Rojters.

Američki bivši košarkaš Denis Rodman saopštio je 2013. godine da Kim ima "bebu", ćerku po imenu Ju Ae.

Nakon putovanja u Severnu Koreju te godine, Rodman je izjavio britanskom Gardijanu da je proveo vreme sa Kimom i njegovom porodicom i držao bebu.

Procenjuje se da Ju Ae sada ima oko 12-13 godina, što znači da će se za otprilike četiri do pet godina upisati na fakultet ili u vojnu službu, što bi, prema amaričkom stručnjaku za severnokorejsku političku elitu Majklu Medenu, ukazalo na mogućnost da kasnije u budućnosti ona zameni oca u rukovođenju državom ili postane njegov savetnik i "igrač iz senke", kao njena tetka Kim Jo DŽong , navodi Rojters.

Foto: AP

 

 

Severnokorejski lider je tokom jučerasnjeg nadgledanja testiranja nove interkontinentalne balističke rakete pozvao na intenzivniji razvoj strateškog naoružanja i obuku taktičkih nuklearnih jedinica, javila je državna agencija KCNA.

Kim je izjavio da najnovija proba potvrđuje da su nuklearne snage Severne Koreje sposobne da odvrate bilo kakvu nuklearnu pretnju, preneo je Rojters.

(Rojters)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".