Možda nikada niste obratili pažnju na jedan veoma sitan detalj na instrument tabli vašeg automobila, ali pokazivač količine goriva ima i jednu dodatnu funkciju osim da vam pokaže koliko još imate benzina u rezervoaru. Čak ni iskusni i veoma dobri vozači nemaju predstavu čemu služi strelica koja stoj levo ili desno od oznake za gorivo.

Fokus vozača mahom ide na količinu goriva i ne obraćaju pažnju na druge detalje, ali u ovom slučaju reč je o vrlo korisnoj informaciji. 

 

 

A koliko je strelica korisna, biće vam jasno kada pogledate ovaj video u kojem vozač očito nema pojma gde mu je rezervoar:

Famozna strelica ima funkciju, kada dođete na benzinsku pumpu, ona pokazuje s koje strane vašeg automobila se nalazi rezervoar za gorivo. Ovu strelicu najpre su počeli da koriste japanski i korejski proizvođači, potom i britanski, budući da se kod njih vozi levom stranom kolovoza i njihovi automobili uglavnom imaju rezervoar s leve strane.

Ako se prvi put nađete u automobilu s praznim rezervoarom, bacite pogled na pokazivač goriva i strelica će vas uputiti sa koje strane se u vaš auto sipa gorivo i samim tim sa koje strane treba da vam se nađe točilica.

(Mondo)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".