Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju, navodi se u saopštenju ovog suda.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Optužnicom se Darko Šarić tereti za dva krivična dela teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti, izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu u pokušaju, dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih matrija, zloupotreba službnog položajau podstrekavanju, lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu, krivično delo u vezi sa stavom 1 Zakona o tajnosti podataka u podstrekavanju i zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem.

Foto: ATA images

 

Advokatu Dejanu Lazareviću je stavljeno na teret krivično delo teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti u saizršilaštvu, lažno prijavljivanje u saizvršilastvu krivično delo u vezi sa stavom 1 Zakona o tajnosti podataka u podstrekavanju i zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem.

Foto: Milena Anđela

 

Bojan Stajković je optužen za krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i lažno prijavljivanje u saizvršukaštvu.

Danilo Odović je optužen za Teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, dok je Aleksandar Bošković optužen za izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i zloupotreba službenog položaa u podstrekavanju.

Nikola Spasojević optužen je za dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih matrija, izazivanje opšte opasnosti u pokušaju i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu.

Policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović su optuženi za po dva krivična dela zloupotreba službenog položaja, a Duško Mirković za produženo krivico delo zloupotreba lužbenog položaja i krivično delo iz člana 98 u vezi sa stavom 1 Zakona o tajnosti podataka.

Foto: Z. Jovanović

 

Stefan Andrejić optužen je za dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu u pokušaju i izazivaje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, a za ista krivična dela optuženi su Marko Vukić i Uroš Radovanović (koji se ranije prezivao Mišić).

Foto: N. Skenderija

 

Milan Vučinić optužen je za krivično delo teško ubistvo, a Arsa Šarić za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti, dok je rođeni brat vođe ove grupe.

Duško Šarić optužen za zloupotreu službenog položaja u podstrekavanju. Svih 15 pripadnika grupe je optuženo za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".