- Crna Gora pokreće svoj svemirski program i kreće razvoj satelita 'Luča' koji treba da bude lansiran u svemir. To će da finansira Fond za inovacije. Ne radi se o velikim sredstvima, zahteva veliki rad. Ali Crna Gora će da otvori još jednu perspektivu, a to je da postane nacija koja učestvuje u aktivnostima drugih država celog sveta - rekao je Abazović.

- Država ne želi da sve ostavi na entuzijazmu mladih ljudi, nego i da podrži. Ja se nadam da će naša Luča, u jednom doglednom periodu da služi na ponos. Naš satelit će se naći u orbiti kao sateliti brojnih država - istakao je premijer Crne Gore.

Najveća prepreka inovatorima je, kako kaže, administracija koja će morati da se uskladi. Podgorički mediji preneli su i da Abazović očekuje da će se u kratkom roku crnogorski satelit naći u svemiru.

O ovoj izjavi Abazovića izvijestili su gotovo svi regionalni mediji.

Abazović se oglasio nakon brojnih reakcija.

- Zahvalan sam svima koji su podržali naš Crnogorski svemirski program, ali i onima koji ni dalje ne veruju. Uz malo podrške i mnogo dobre volje, Luča će nadam se sledeće godine u orbitu. Slede odluke u narednim sedmicama - napisao je Abazović na Fejsbuku. 

A onda su krenuli mimovi:

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".