Prema poslednjim informacijama, preminulo je preko 36.000 ljudi, dok je više od 158.000 ljudi do sada evakuisano iz regiona pogođenih zemljotresom.

Među poginulima u smrtonosnom zemljotresu je i bračni par Aleks i Veronika Ilgin iz primorskog grada Iskenderum, koji su u Tursku došli krajem januara iz Orlanda na Floridi.

Prema pisanju medija, par se nedavno venčao i preselio u Tursku kako bi započeli vantelesnu oplodnju i osnovali porodicu. 

Foto: Fejsbuk printskrin

 

Kako piše Dejli mejl, nesrećni par je pronađen zagrljen u krevetu ispod betonske ploče. Aleks je bio hipotekarni broker, a njegova supruga je radila kao medicinska sestra. 

- Aleksov brat ih je tražio sa spasilačkom ekipom. Pronašao ih je ispod ruševina, našao ih je u zagrljene u krevetu, ispod betonske ploče. Nisu imali vremena ni da ustanu - rekao je Aleksov najbolji prijatelj Vasilius Pulos, prenosi Dejli mejl.

Prijatelji i porodica rekli su za medije da je cela porodica pretrpela na desetine gubitaka nakon razornog potresa. 

Pulos je rekao da je Aleksov brat dan ranije iskopao majku, koja je takođe poginula, a cela njihova porodica je skoro nestala, retko ko je ostao živ u zemljotresu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".+