Nevena Bekić (20), koju je prošle nedelje ubio muž policajac Đorđe P. (28) sahranjena je danas na groblju u Grockoj. Povorka porodice i prijatelja je ispratila mladu devojku na večni počinak, a majka je na sahrani održala potresan govor nakon kojeg se grobljem promolio plač.

- Sine moj, gde ideš, Neno moja ne idi... LJubi te majka, tamo ja treba da idem, a ne ti. Zauvek ćemo te voleti. U meni se rodila lavica, ovaj tragičan događaj se ne bi odigrao da sam i rekla par reči, znam verovala si mu, a ja sam verovala tebi.. Anđele moj - pričala je kroz suze neutešna majka Ivana.

Na groblju se okupio veliki broj ljudi koji su došli da se oproste od mlade Nevene, koju je hicima iz pištolja usmrtio suprug policajac Đorđe P, a zatim je presudio sebi.

- Svake noći ću se moliti da budeš spokojna, da pronađeš mir, znam da ćeš tamo biti mnogo srećnija, znam da ćeš čekati mene i tatu kada dođe vreme za to.. Volimo te najviše - neutešno je kroz jecaje govorila majka.

Foto: N. Skenderija, društvene mreže

 

Baka ubijene devojke nije mogla da se smiri od plakanja za svojom unukom.

Sahranu su obeležile potresne scene Neveninih najbližih koji nisu mogli da sakriju suze i bol.

Podsetimo, Đorđe je svoju suprugu Nevenu ubio u petak uveče u kući u Grockoj, a zatim je izvršio samoubistvo. Navodno, on je presudio devojci jer je htela da ga ostavi. Đorđe je radio kao policajac u PS Grocka, a mladi par se prošle godine venčao.

Kako je majka Nevene ranije ispričala, devojka je pokušala da se rastavi od Đorđa ranije ove godine, ali joj je on i tada pretio, kada je 20. januara potegao pištolj na nju.


SOS telefon za prevenciju samoubistva

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.

Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.

Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.
 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".