Sloba i njegova supruga Jelena Đuričanin prošle godine krunisali su ljubav brakom, a par uskoro očekuje prinovu.

- Uzbuđenje je pozitivno, brojimo sitno i jedva čekam da se to dogodi. Drago mi je što se približava. Dečko će se zvati Damjan - kaže Sloba na početku razgovora za "Nportal".

Foto: ATA images

 

Iako se bura oko Evrovizije podigla, Radanović za popularno evropsko takmičenje nije imao lepu reč.

- Smatram da je počelo da se promoviše u svetu sve što ne treba, sve je to postalo jedno ruglo od takmičenja. Čast izuzecima ima tamo izvođača koji se tamo pojave sa iskrenim namerana da promovišu muziku i pesmu - istakao je Sloba.

Ime Damjan

Ime Damjan je poreklom iz staro-grčkog jezika, i smatra se da potiče od reči tj od grčkog imena “Damianos”, a koje pak potiče od imenice “Damao”, u “bukvalnom” značenju – pobednik; ukrotitelj; ili u glagolskoj formi – krotiti; pripitomiti; ukrotiti. Sa druge strane, postoji i hipoteza o poreklu imena Damjan iz sanskrita (obrednog jezika koji se koristi u Nepalu i u Indiji, tj u religijama – budizmu; hinduizmu i judaizmu), a od reči “dam” što ima značenje – darovati; dati; davati; davanje. 

U hrišćanstvu, ime Damjan se vezuje za svece – Kozmu i Damjana, pa može i imati “preneseno” značenje – “sveti”; “Onaj koji je svetac”; “onaj koji je pomagač ljudima poslet od Boga”.

Međutim, ako se uzme u obzir prethodno pomenuto poreklo imena Damjan, značenje je – “onaj koji daje”; “onaj koji je nesebičan”; “onaj koji je plemenit”; “muškarac koji je ukrotitelj”; ili pak “onaj koji je sposoban da nekoga pripitomi”; “blaga osoba”; “pitom i miroljubiv čovek”. 

Pevač je već nekoliko puta je pokazao humanost na terenu, kako kada je pritrčavao da pomogne ljudima ugroženim u saobraćaju, tako i nedavno povređenom momku na Kosovu i Metohiji i ističe da su o dalje u kontaktu.

- Jesmo, u kontaktu smo i čujemo se. Bio je skoro u Begradu, ali sam tada bio van zemlje, radio sam pa nismo stigli da se vidimo, ali sigiran sam da ćemo se uskoro videti - rekao je pevač.

Foto: ATA images

 

Kompletan intervju sa Slobom pogledajte u videu ispod: