Bubnjar "Bijelog dugmeta", pevač i gitarista Vatrenog poljupca i autor gomile hitova brojnih pevača iz različitih žanrova - potpisan što kao tekstopisac, što kao tvorac muzike. Sve to je Milić Vukašinović koji danas slavi 73. rođendan.

Vukašinović je rođen 1950. u Beogradu, a kao dete se preselio u Sarajevo gde sa 13 godina osniva svoj prvi bend "Plavi dijamanti". Nakon završenog školovanja, 1965. godine, postaje profesionalni bubnjar u sastavu "Čičci".

U leto 1970. odlazi u Italiju kako bi se pridružio Bregoviću i Redžiću. Po povratku iz Italije, svira u triju "Mića, Goran i Zoran".

Godine 1971. odlazi u London, i tamo ostaje tri godine, da bi se krajem 1974. vratio iz Londona i priključio "Indeksima" s kojima je snimio nekoliko singlova.

Foto: M. Anđela, D. Milovanović

 

 

Od oktobra 1976. postaje član Bijelog dugmeta kao zamena za bubnjara Ipeta Ivandića. Naredne godine osniva trio "Vatreni poljubac" s kojim je snimio šest studijskih albuma i dva solo albuma. Nakon rata objavio je dva solistička albuma i nastavio saradnju s mnogim muzičarima.

Vukašinović je pisao pesme za mnoge pevače narodne muzike, a zanimljivo da je on, između ostalog, autor pesme "Sećaš li se Sanja" Tome Zdravkovića.

Učestvovao je u drugom VIP serijalu Velikog Brata, početkom 2008. godine.

BONUS VIDEO: