Pevačica je prvo prokomentarisala "Pesmu za Evroviziju" i otkrila ko su bili njeni favoriti za pobedu:

- Ne mislim ništa o njemu, moji su bili favoriti Frajle i Zejna. E, onda kada sam preslušala pesmu, ima poruku, sviđa mi se poruka. Znači, ja bih voleo da sve ovo prespavam što nas je snašlo, i ratove i zemljotrese... Ima dobru poruku - kazala je Nada.

U Hrvatskoj nije bila već tri decenije, a razlog je zabrana. 

Foto: V. Danilov

 

- Ja sam zabranjena 30 godina. Nada Topčagić je zabranjena 30 godina u Hrvatskoj, u Bosni... U Hrvatskoj zbog Vukovara i želim sad da kažem. To su bila vremena kada je pao Vukovar. Ja 30 godina zbog Vukovara nisam bila u Hrvatskoj. Ispalo je da sam ja išla tamo i ubijala. Bila je grupa pevača, ko je sve bio nije bitno. Išli smo autobusom nalik onom iz "Ko to tamo peva", takav je bio - priča Nada, pa nastavlja.

- Došli smo u Šid. Dolazi vojska, a mi smo na sceni. Vukovar, stvarno je to bilo strašno. Mi smo otišli kada je Vukovar pao, tu noć, nije blo struje. I dolazi čovek iza mene, stavlja mi kapu, kokardu, i dolazi Anica Liber koja je iz Hrvatske i nose mi sliku koju je objavio CNN, jao. I tada je sve prestalo - izjavila je Nada Topčagić za domaće medije.

(Kurir)

BONUS VIDEO: