Sanja M.(47) ubijena je u nedelju ujutru nasred ulice u Pirotu. NJen krvnik bio je njen bivši partner Miroslav M. (55).

Miroslav je upucao Sanju nasred ulice, dok je birala voće u lokalnoj piljari. On je oko 9.45 časova ušao u PU Pirot i prijavio da je u centru grada, na Trgu Oslobodioca, ispalio metak iz pištolja u glavu bivše emotivne partnerke.

Sanja je zadobila povrede glave, nakon čega je preminula.

- Birala je voće, čujem odjednom strašan pucanj, mislio sam da sam ja mrtav.. Izlazi prodavačica i kaže: "Leži u krvi jedna žena", u glavu je upucana... Nisam ni bio svestan šta se desilo, izašao sam i onda je došla Hitna pomoć i policija - opisao je jedan od očevidaca zločina za medije.

Ona je u više navrata pokušavala da se spase agonije i prijavljivala nasilnika.

Sanja je dobijala pretnje, sedam puta je lomio izlog prodavnice u kojoj je radila. Nakon toliko prijava, Miroslav je prolazio čak i bez pritvora. Dobio je meru zabrane prilaska, koju je svakodnevno kršio što je i rezultiralo ubistvom.

Sanja trpela dve godine

Sanjina agonija trajala je od 2021. godine, tada je i prvi put prijavila bivšeg partnera.

Policija iz Pirota, štaviše, uhvatila je čoveka koji je lomio izlog u Sanjinom lokalu, te je na saslušanju priznao da ga je poslao Miroslav. Muškarac koji je radio prljave stvari po nalogu ubice, nakon priznanja pušten je na slobodu, a Miroslavu nije određena nikakva kazna za to delo.

Isti slučaj dogodio se nešto kasnije, kada je Sanjin ubica angažovao ženu, međutim, policija je ubrzo privela a ona je priznala da je ostavila aparat za prisluškivanje po nalogu Miroslava.

Bivši partner nesrećne žene osuđen je prošle godine za njeno proganjanje i kažnjen novčanom kaznom od 100.000 dinara za krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora do 3 godine. Nakon toga je tužilaštvo tražilo pritvor, koji je sudija Osnovnog suda u Pirotu odbio. Miroslav je potom nastavio sa uhođenjem Sanje što je i kuliminiralo brutalnim ubistvom.

Kako nam je rečeno iz Osnovnog suda u Pirotu, Miroslavu je pritvor odbijen, a obrazloženje je to što je na meri zabrana prilaska. On je sklopio Sporazum o priznanju krivice i kažnjen je novčano, prenose mediji.

(Blic)

BONUS VIDEO: