DŽejkob Ferero, poznatiji kao Babaroga, osuđen je na najmanje 45 godina zatvora jer je sud dokazao da je 2014. godine nasmrt pretukao i zadavio svoju 22-godišnju partnerku Samantu Grinli koja je bila trudna, ubivši istovremeno i njihovo nerođeno dete.

Kako pišu mediji, majka ubijene devojke Vini Čuts bila je užasnuta kada je otkrila da je Ferero pronašao novu ljubav iza rešetaka. Kako prenosi britanski San, Babaroga je započeo romansu iz zatvorske ćelije sa izvesnom Čelsi Birket (30) iz Škotske. 

Ona svakodnevno razmenjuje poruke sa njim, i prema pisanju medija, jako podseća na njegovu bivšu devojku koja je ujedno i njegova žrtva. 

LJubav zaista nema granica. Bilo je mnogo nepotrebnih komentara. Nema potrebe za tim. To je jednostavno nepristojno i nepoštovanje. Sve što sam uradila je da sam se zaljubila i odlučila da želim da pokažem koliko me to čini srećnom. Iskreno, DŽejkob je super, nije nasilan. Obećavam da sam bezbedna - rekla je Čelsi.

Sve ovo je jako uznemirilo majku ubijene Samante koja ističe da je bole detalji romanse DŽejkoba i Čelsi. 

- Ne prođe dan a da se ne setim svoje ćerke. Čelsi, duboko nas povređuješ objavljivanjem vaše romanse na društvenim mrežama i predstavljanjem njega kao dobrog momka. Nije samo ukrao auto. On je ubica. Ubio je moju ćerku i ubio nerođeno dete. Život je suviše kratak. Ohrabrujem vas da nastavite sa svojim životom i pronađete zdrav način da dobijete preglede na društvenim mrežama - rekla je Vini.

Prema rečima sudije, Ferero je pretukao Samantu bejzbol palicom, a zatim je zadavio nakon svađe zbog toga što je mislio da dete koje nosi nije njegovo. Nakon toga, dva dana je sedeo sa njenim telom u njihovom stanu  u Kolumbusu u Ohaju pre nego što ju je umotao u zavesu za tuširanje. Zatim ju je sahranio u plitku grobnicu ispred crkve i zapalio njihov dom kako bi pokušao da prikrije svoj zločin.

Foto: Jutjub printskrin/NBC4 Columbus

 

Porodica i prijatelji stradale nedeljama su tražili Samantu, ne znajući da je ubijena. Noć nakon što su održali bdenje uz sveće, Ferero je priznao i odveo policiju do mesta gde je zakopao Samantu, koja je u tom trenutku bila u trećem mesecu trudnoće. Upravo zato se na njenom nadgrobnom spomeniku nalazi i počast njenom nerođenom detetu. 

NJena majka Vini ističe da još uvek razmišlja o tome koliko su zastrašujući bili njeni poslednji trenuci. 

- Volela bih da pitam Čelsi da li zna kako se osećala moja ćerka nakon što ju je ubica pretukao bejzbol palicom? Da li zna da mu to nije bilo dovoljno, već joj je stavio i ruku oko grla i "istisnuo" njen poslednji dah? - rekla je ožalošćena Vini. 

Inače, Ferero je nadimak Babaroga dobio u sudnici nakon što su ga tužioci tako opisali.

BONUS VIDEO:

GRAD SVETLOSTI ZATRPAN SMEĆEM: U Parizu se naveliko vide posledice štarajkova

(The Sun)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".