Mane K. koji uspeo da se u subotu uveče spasi iz ledenog Dunava kada se čamac na kojem je bio sa još trojicom prijatelja prevrnuo još uvek nije svestan šta se dogodilo. Kako saznaje "Blic", on je izjavio da je uspeo da dopliva do obale, prođe kroz šiblje, šumu i pronađe pomoć jer su mu u glavi samo bili njegovi najbliži.

Treći dan koliko traje potraga za nestalim mladićima Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem niko ne može da poveruje kako je Mane uspeo da se spasi, jer kako navode ljudi koji su na reci ceo život, od linije reke gde im se čamac prevrnuo pa do nasipa ima pravolinijski 300 metara. Između nasipa i reke, odmah ide močvara, šiblje, drveće, a tek onda nasip.

- Čudo je kako je preživeo - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Kako dodaje, Mane još uvek nije svestan šta ga je snašlo i kako se spasio.

- Pomisao na najbliže ga je vukla da se spasi. On nema ideju kako je uspeo to da prođe, izađe blatnjav, nije mu jasno, samo ga je vodila želja da preživi - kaže izvor "Blica".

Prema informacijama koje posedujemo, policija je danas angažovala i dronove koji pretražuju reku, probalje na potezu od Pančevačkog mosta do Bele stene.

- Sumnja se da je čamac na kojem su bili mladići bili potonuo - navodi izvor "Blica".

Četvorica drugova su te subote oko 21 čas seli u čamac i krenuli ka Novom Beogradu. Kako je vetar bio jak, a talasi veliki ubrzo su, na svega kilometa od Pančevačkog mosta, prevrnuli "Tri princeze". Tada je Mane poslednji put čuo i video svoju trojicu prijatelja.

Podsetimo, Mane K. (37) jedini je uspeo da ispliva na obalu nakon što se u subotu na Dunavu prevrnuo čamac usled jake košave i talasa.

On je prema rečima očevidaca, bio izgreban i blatnjav kada se dokopao obližnjeg šiblja i zatražio pomoć.

- Isplivao je i izašao i reke u visini Krnjače na levoj obali Dunava. Tumarao je kroz šiblje preko nasipa, video svetlost kuća, došao do prvih kuća, izgreban, blatnjav i prijavio nesreću - kaže očevidac.

Isplivali Mane K. kačio je i ranije slike sa reke i pecaljke pa se pretpostavlja i da je bio pecaroš, te i da je možda time bio iskusniji na vodi.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".