Glumica Katarina Radivojević te večeri je bila u takozvanoj "crvenoj sobi" koja se nalazila u sklopu lokala "Četiri sobe" gde je počeo sukob, a portal "Republika" došao je do svedočenja glumice.

Katarina je u svedočenju demantovala Zvezdanove, kao i navode njegovih prijatelja, da se s drugaricom ljubila i izazovno plesala, te tvrdi da do sukoba nije došlo zbog njih dve, kao što je Slavnić izjavio.

Takođe, Katarina u svom svedočenju iznosi činjenicu da se sve brzo odigralo, kao i da je s drugaricom Kristinom Šušom bila ispred Urgentnog centra dok su lekari davali sve od sebe da spasu Olivera Jovanovića, kom je Zvezdan nekoliko minuta ranije pucao u potiljak.

Foto: N. Skenderija

 

- Te večeri sam izašla zajedno sa svojom drugaricom Kristinom Šušom i sa svojim prijateljima Uglješom Vlajkovićem i njegova dva druga Oliverom Jovanovićem i Maksom. Kad smo ušli u tu "crvenu sobu", ja nisam gledala koga ima okolo niti sam primetila to drugo društvo. Kristina i ja smo počele da igramo i tvrdim da nisam igrala provokativno, kako su oni izjavili. To je bio sasvim normalan moderan ples, gde smo ona i ja igrale jedna s drugom. Niti smo se mazile niti ljubile niti smo zavlačile ruke pod majice. Uvek tako igram - izjavila je Katarina na saslušanju povodom ubistva njenog druga Olivera, pa opisala kako se sve odigralo brzo, te da se takozvana crvena soba za nekoliko minuta ispraznila:

- Ja sam otišla u toalet na početku i za to vreme je moja drugarica dobila piće od Zvezdana, koga sam poznavala iz priče jer se moj dečko poznaje s njim. Kristina i ja smo u jednom trenutku otišle do di-džeja i tu smo se zadržale oko pet minuta. Kada smo se vratile, nikoga nije bilo iz našeg društva, a takođe je soba bila poluprazna iako je bila puna pre toga. Pitala sam konobara šta se događa i rekao mi je da je nastala neka frka. Posle deset minuta smo izašle i nikoga više nije bilo. Taj Marjan (jedan od vlasnika lokala "Četiri sobe", a Zvezdanov drug) nam je rekao da je nastala neka tuča, frka i na moje pitanje gde su on mi je rekao da su otišli na Urgentni centar.

Nakon toga Radivojevićeva je rekla pred sudom da su se drugarica i ona odmah uputile u Urgentni centar kada su saznale šta se desilo, te da su tamo zatekle i svoje društvo - Uglješu i Maksa, koji su bili van sebe.

Foto: Jutjub printskrin/Zadruga Official

 

- Onda smo Kristina i ja otišle do Urgentnog centra, gde smo zatekli Maksa i Uglješu. Čim smo došli u Urgentni centar, policija nas je pitala šta se desilo i nismo imali nikakav kontakt sa Maksom i Uglješom. Maks je onako bio očajan, a nas dve smo plakale i ništa nismo pričali. Kasnije smo odvedeni u SUP, gde smo dali izjave, kao i ovde pred sudom - izjavila je Katarina. S druge strane, Zvezdan i njegovi drugovi su tvrdili suprotno. Oni su ispričali da je, u stvari, sukob Zvezdanov s društvom Olivera Jovanovića nastao zbog provokativne igre Katarine Radivojević sa Kristinom Šušom.

Oni su rekli da su njih dve 15 minuta igrale u društvu Uglješe, koketirajući s okruženjem, ljubile se i međusobno mazile, držale za ruku i dodirivale ispod majice, što je glumica u svom svedočenju oštro demantovala.

- U trenutku kada je Zvezdan došao s ekipom za drugim stolom su bili Uglješa, Oliver i Maks s još dve drugarice (Katarina i Kristina). Imali su separe naspram Zvezdanovog. Te dve devojke su igrale provokativno, ljubile su se u usta. Zvezdan je sve vreme gledao u njih pošto su one provokativno igrale. Kako su se zanele u igri, priključio im se i drug Uglješa. On se bacakao, drao i dobacivao drugaricama, što je Zvezdana iznerviralo, pa mu je samo rekao da se smiri - rekao je na sudu Slavnićev drug, dok je Zvezdan sve to potvrdio na saslušanju, te istakao da ga je iziritiralo kada je Uglješa Vlajković, koji se bacao po podu i igrao sa Katarinom i Kristinom, viknuo: "Ajde, pi**e, ustajte, što ne igrate".

Foto: Nebojša Paraušić/TV Pink printskrin

 

Zvezdan je 21. juna 1999. osuđen na jedinstvenu kaznu od devet i po godina zatvora.

Inače, Zvezdanov otac Moka Slavnić, je u intervjuu za Kurir otkrio zbog čega je njegov sin Zvezdan ušao u "Zadrugu 6", a pre toga opisao detalje tragedije koja je zauvek izmenila život njegove porodice i konačno obelodanio da Ksenija Pajčin sporne večeri uopšte nije bila prisutna:

- Ona tu noć nije bila tu, a moj sin i ona nisu bili u vezi. U "Četiri sobe" te noći je bila glumica Katarina Radivojević sa svojom drugaricom. Igrala je provokativno i nekulturno, moj sin kao mangup im je poslao piće. Momak koji je bio društvu, jedan od trojice, pozvao ga je napolje da se tuku i uhvatio se pozadi kao da ima pištolj. Zvezdan u tom momentu nije imao oružje, ali mu je neko dodao. U toj tuči je naišao pokojni Oliver Jovanović, koji je pokušao da mog sina zaustavi da tog dečka ne bije. Nažalost, pošto se to dešavalo u dvorištu, bila je samo jedna sijalica i vidljivost je bila mala. Zvezdan se uplašio da će ovaj dečko da mu uzvrati i rukom u kojoj je držao pištolj hteo da udari Olivera, ali je prst proklizao i došlo je do ispaljivanja metka u tog mladića. Bez ikakve namere, u samoodbrani je to uradio - kazao je Slavnić nedavno za Kurir.

BONUS VIDEO: