Promene penzionog sistema izazvale su negodovanje kod Francuza, koji danima protestuju na ulicama širom zemlje.

Internetom kruži snimak Makrona koji je branio reformu na televiziji, ali je tokom intervjua nestao skupoceni sat od 80.000 evra sa njegove ruke.

Na društvenim mrežama, mnogi simpatizeri LFI, leve populističke partije koju vodi najglasniji protivnik francuskog predsednika Žan-Likom Melanšon, podelili su snimak na kome se vidi kako Makron nosi sat Bell and Ross Ross V1-92 Blue Steel.

Potpredsednica LFI Klemans Gete primetila je da Makron skida sat ispod stola u trenutku dok govori da radnici sa minimalnom platom u Francuskoj nikada nisu imali veću kupovnu moć.

- To je prava slika celog razgovora, ovaj čovek je farsa - tvitovala je Gete.

Video Makrona kako skida sat u studiju preplavio je Tviter i TikTok. Korisnici optužuju francuskog predsednika da želi da sakrije svoje bogatstvo dok govori o radnicima sa minimalnim primanjima, piše francuski BFM.

Jelisejska palata tvrdi suprotno, i ističu da je predsednik skinuo sat iz tehničkih razloga, nakon što je upozoren da je izazvao buku kada ga je udario o sto. Snimak intervjua sa Makronom dostupan je na Jutjubu, a na njemu se može čuti trenutak kada sat udara o sto.

Nakon toga, u nastavku snimka, možete videti da Makron skida vadi sat ispod stola. Iz Makronovog kabineta navode i da pomenuti model sata već par godina ne vredi 80.000 evra, već da košta 2.400 evra ili manje.

Model sata koji Makron nosi na ruci personalizovan je grbom francuskog predsednika, što znači da bi mogao dostići višestruko veću cenu na tržištu, ukoliko bi predsednik odlučio da ga proda.

- Predsednik je već nosio sat na drugim javnim događajima, kao što su finale Svetskog prvenstva 2022. u Kataru i državna poseta Vašingtonu prošlog decembra - rekli su iz Jelisejske palate za L'Independent.

BONUS VIDEO: