Farbanje jaja limuntusom, Foto: Printscreen/youtube/Kulinarus

Farbanje jaja prirodnim metodama oduvek je zanimalo domaćice širom Srbije. Ako ste već isprobale farbanje jaja pomoću sode bikarbone, sada je vreme za limuntus.

Mnogi već sada počinju da razmišljaju o idejama za ukrašavanje jaja, kako bi na vreme uspeli da nabave sve potrebne sastojke i izbegli praznične gužve.

Pored brojnih poznatih tehnika za šaranje internet je trenutno poludeo za farbanjem jaja u limuntusu. Uz ovu tehniku dobićete peskast efekat.

Sve što vam je potrebno je da u vodu sobne temperature sipate punu kašiku limuntusa. Dobro promešate smesu i ubacite jaja. Nemojte stavljati previše jaja u šerpu kako bi efekat bio lepši. Kuvajte ih na srednjoj temperaturi, a kada voda proključa kuvajte još 10 minuta.

Izvadite jaje iz boje na ubrus da se osuše. Nakon 5 minuta poprimiće peskast izgled zbog limunske kiseline, a šara će vas oduševiti. Ukoliko primenite ovu tehniku, nećete morati da dodatno ukrašavate jaja jer će zaista biti unikatno dekorisana. Ukoliko želite za dodatan sjaj možete ih premazati uljem, piše Stvar ukusa.

BONUS VIDEO: