Najbolji prirodni zaslađivač čaja je med, ali mnoge muči pitanje kako ga pravilno preneti iz staklene tegle do šoljice čaja.

Istina je da postoji štetna reakcija između meda i površine metalne kašičice zbog ph vrednost. Ali, vreme tokom kog je med u dodiru sa kašičicom je prekratko da bi se dogodila ikakva reakcija. Obično se radi o dve do pet sekundi, što je nedovoljno za delovanje.

Foto: Profimedia

 

Zato je tvrdnja da se med ne sme uzimati metalnom kašikom mit, a istina je jednostavna: materijal od kog je kašičica za med nije ni od kakve važnosti za naše zdravlje. Med možemo uzimati metalnom, drvenom, plastičnom ili keramičkom kašikom.

Prilikom konzumiranja meda ne treba paziti na vrstu kašike kojom ga uzimamo, ali treba uzeti u obzir da med ne uzimamo samostalno. Posle konzumiranja potrebno je popiti čašu vode ili pojesti nešto kako bi se lakše razgradio u organizmu. Isto tako je i težak za organizam pa ne treba preterivati sa konzumiranjem meda.

Foto: Profimedia

 

Optimalan način konzumiranja je otopljen u čaju. Dobro je i svaki dan na prazan želudac pojesti kašičicu meda i odmah zatim popiti čašu vode. Nakon pet minuta bilo bi dobro da doručkujete.

BONUS VIDEO: