Најбољи природни заслађивач чаја је мед, али многе мучи питање како га правилно пренети из стаклене тегле до шољице чаја.

Истина је да постоји штетна реакција између меда и површине металне кашичице због ph вредност. Али, време током ког је мед у додиру са кашичицом је прекратко да би се догодила икаква реакција. Обично се ради о две до пет секунди, што је недовољно за деловање.

Фото: Профимедиа

 

Зато је тврдња да се мед не сме узимати металном кашиком мит, а истина је једноставна: материјал од ког је кашичица за мед није ни од какве важности за наше здравље. Мед можемо узимати металном, дрвеном, пластичном или керамичком кашиком.

Приликом конзумирања меда не треба пазити на врсту кашике којом га узимамо, али треба узети у обзир да мед не узимамо самостално. После конзумирања потребно је попити чашу воде или појести нешто како би се лакше разградио у организму. Исто тако је и тежак за организам па не треба претеривати са конзумирањем меда.

Фото: Профимедиа

 

Оптималан начин конзумирања је отопљен у чају. Добро је и сваки дан на празан желудац појести кашичицу меда и одмах затим попити чашу воде. Након пет минута било би добро да доручкујете.

БОНУС ВИДЕО: