U akciji, u kojoj pripadnici SPO-a i Protivterorističke jedinice (PTJ) tragaju za Kaluđerovićem, jutros su uhapšena braća B. G i D. G, zatim D. P. i M. N, prenose Vijesti.

Dvojica u bekstvu

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Specijalno policijsko odeljenje je lišilo slobode B.G., D.G.,D.P. i M.N., i podneće krivičnu prijavu protiv njih i još protiv S.K., koji je u pritvoru u drugom predmetu, i D.P. i N.K., koji su u bekstvu, zbog osnova sumnje da su B.G.,D.G.,D.P.,S.K.,D.P. i N.K. učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u saizvršilaštvu, a M.N. stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a povodom lišenja života oštećenih A.S. i D.H., u Spužu, u oktobru 2020.godine - kazao je "Vijestima" specijalni tužilac/portparol Vukas Radonjić.

Za tu likvidaciju najpre su osumnjičeni Beograđani Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković. Policija je potom, sredinom avgusta 2022. godine, dopunila krivičnu prijavu i konstatovala da su taj zločin organizovali i u njemu učestvovali vođe i visokopozicionirani članovi kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Milan Vujotić, Radoje Žuti Živković, Dragan Knežević i Stefan Kraljević.

Radonjić je ranije danas kazao da se po nalogu SDT-a, a u saradnji sa Europolom, sprovode aktivnosti u dve odvojene akcije. Kaluđerović je godinama punio novinske stupce rezervisane za crnu hroniku.

Burna biografija

Odlukom Apelacionog suda on je 2013. godine pravosnažno oslobođen optužbi da je ubio Željka Jovanovića, ispred kafe-bara “Ambasador” 13. avgusta 2006. na Cetinju.

U oktobru 2021. godine uhapšen je zbog optužbi da je u danima kada su na Cetinju organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru počinio krivično đelo terorizam. Oslobođen je i tih optužbi.

Saslušavan je kraljem leta 2022. godine, nakon što je likvidiran Vuk Borilović, koji je u ubilačkom pohodu usmrtio 10 sugrađana, među kojima i dvoje đece. Tužilaštvo je ispitivalo da li je Borilovića pogodio hitac iz Kaluđerovićevog pištolja, a na kraju je utvrđeno da su tog Cetinjanina usmrtili hici iz policijskog pištolja.

(Vijesti)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".