У акцији, у којој припадници СПО-а и Противтерористичке јединице (ПТЈ) трагају за Калуђеровићем, јутрос су ухапшена браћа Б. Г и Д. Г, затим Д. П. и М. Н, преносе Вијести.

Двојица у бекству

- По налогу Специјалног државног тужилаштва Специјално полицијско одељење је лишило слободе Б.Г., Д.Г.,Д.П. и М.Н., и поднеће кривичну пријаву против њих и још против С.К., који је у притвору у другом предмету, и Д.П. и Н.К., који су у бекству, због основа сумње да су Б.Г.,Д.Г.,Д.П.,С.К.,Д.П. и Н.К. учинили кривична дела стварање криминалне организације, тешко убиство у саизвршилаштву, а М.Н. стварање криминалне организације и недозвољено држање оружја и експлозивних материја, а поводом лишења живота оштећених А.С. и Д.Х., у Спужу, у октобру 2020.године - казао је "Вијестима" специјални тужилац/портпарол Вукас Радоњић.

За ту ликвидацију најпре су осумњичени Београђани Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Ратко Живковић. Полиција је потом, средином августа 2022. године, допунила кривичну пријаву и констатовала да су тај злочин организовали и у њему учествовали вође и високопозиционирани чланови кавачког криминалног клана Радоје Звицер, Слободан Кашћелан, Игор Божовић, Милан Вујотић, Радоје Жути Живковић, Драган Кнежевић и Стефан Краљевић.

Радоњић је раније данас казао да се по налогу СДТ-а, а у сарадњи са Еурополом, спроводе активности у две одвојене акције. Калуђеровић је годинама пунио новинске ступце резервисане за црну хронику.

Бурна биографија

Одлуком Апелационог суда он је 2013. године правоснажно ослобођен оптужби да је убио Жељка Јовановића, испред кафе-бара “Амбасадор” 13. августа 2006. на Цетињу.

У октобру 2021. године ухапшен је због оптужби да је у данима када су на Цетињу организовани протести против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија у Цетињском манастиру починио кривично ђело тероризам. Ослобођен је и тих оптужби.

Саслушаван је краљем лета 2022. године, након што је ликвидиран Вук Бориловић, који је у убилачком походу усмртио 10 суграђана, међу којима и двоје ђеце. Тужилаштво је испитивало да ли је Бориловића погодио хитац из Калуђеровићевог пиштоља, а на крају је утврђено да су тог Цетињанина усмртили хици из полицијског пиштоља.

(Вијести)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".