Kako prenose tamošnji mediji, sumnja se da je motiv monstruoznog ubistva to što se njegova majka mešala u njegovu vezu, te ga je to razbesnelo.

Navodno joj je odrubio glavu pa je sakrio na tavan kuće jer mu navodno smetalo što mu se majka meša u privatan život.

Albanski mediji pišu da je U.H. navodno rekao da se njegova majka mešala u njegov privatni život i da on nije želeo da ona to čini. Odvojen je i od supruge, i u fazi su razvoda. Sukobu je navodno prethodio sukob, a misli se da je reč o pokušaju razdvajanja sina i snaje.

Foto: Društvene mreže

 

Kako se saznaje, U.H. je živeo u Nemačkoj, a vratio se na Kosovo i Metohiju na odmor. Pravosudni organi otkrili su da je osumnjičeni imao povratnu kartu za Nemačku gde je imao i boravišnu vizu. Karta je bila datirana na 19. april.

 

 

- Okrivljenom je određen pritvor u trajanju od trideset dana, nakon što je sud utvrdio da je zahtev tužioca osnovan i opravdan, s obzirom da se protiv okrivljenog vodi istraga za teško krivično delo, za koje je zakonom predviđena kazna zatvora najmanje deset godina ili doživotni zatvor, kao i da okrivljeni ima boravišnu dozvolu u inostranstvu, zbog čega postoji visok rizik od bekstva ili da će na bilo koji način izbeći organe gonjenja i tako onemogućiti ili u velikoj meri otežati sprovođenje istrage - navodi se u saopštenju suda.

Osnovni sud u Peći ukazao je na to da je povratna karta kupljena za 19. april ove godine. Protiv ove odluke, okrivljeni ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Branilac osumnjičenog, Asden Mekaj, rekao je da se protivi ovoj odluci suda, tvrdeći da njegov branjenik treba da bude podvrgnut hitnom psihijatrijskom pregledu.

BONUS VIDEO:

Brat ubijene Nevene objašnjava kako mu je sestra oteta

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".