U tivatskom naselju Donja Lastva sinoć oko 45 minuta iza ponoći došlo je do incidenta između grupe mladih iz Tivta i Kotora i meštanina I. P. R (37).

On je uz psovke i uvrede upućene okupljenom društvu, macolom polupao stakla i oštetio dva automobila kojima su se mladići i devojke dovezli, te je navodno onda istim tim predmetom u leđa udario jednog od tamo prisutnih mladića, Tivćanina A. G. (18).

Mladić je stoga sinoć odveden u bolnicu gde su mu konstatovane lakše telesne povrede, pišu Vijesti.

Napadnuto društvo je odmah pozvalo policiju koja je sinoć privela i saslušala sve aktere incidenta, uključujući I. P. R. koji živi stotinak metara dalje od mesta gde su se bili okupili mladići i devojke.

I. P. R. je inače, prema nezvaničnim informacijama, zaposlen u jednoj agenciji za obezbeđenje i radi kao obezbeđenje u "Porto Montenegru", a u vreme incidenta nije bio na dužnosti.

"Vi ste tatini i mamini sinovi"

Roditelji neke od dece koje je on sinoć napao, tvrde da je deci pritom uz psovke i uvrede, poručio da su oni "tatini i mamini sinovi koji voze skupe džipove", da se u Donjoj Lastvi ne može normalno živeti od buke i galame koju u kasnim večernjim satima stvaraju mladi što se okupljaju na tamošnjoj rivi, te da će im on "pokazati i naučiti ih pameti".

- Ako su deca i bila bučna i galamila, to se ne rešava tako da neko kome galama smeta, na njih verbalno i fizički nasrne opasnim oruđem - macolom, i da im polupa auta, a onda i da macolom udari neke od njih. Za takve stvari se pozove Komunalna policija, a ne da se zakon ovako neprimereno uzima u svoje ruke i ovako nasilnički odnosi prema nečijem detetu sa namerom da se ono ubije ili mu se nanesu teške povrede - kazala je "Vijestima" vidno uznemirena majka jednog od mladića koji je sinoć napadnut i čije je vozilo demolirano.

Ona je istakla da će preduzeti sve zakonom predviđene mere koje joj stoje na raspolaganju da zaštiti svoje dete.

Policija: "O svemu obavešteno tužilaštvo"

Iz tivatske policije na čijem su parkingu radi uviđaja bila oba demolirana vozila a koja je demolirao I. P. R., "Vijestima" je rečeno da su odmah po prijavi, identifikovali sve aktere incidenta i od njih uzeli izjave, te izuzeli i sve predmete i druge tragove bitne za istragu, te pribavili zapisnik lekara o lakim telesnim povredama koje je zadobio A. G.

- O svemu je obavešteno nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru i sada čekamo da se postupajući tužilac izjasni, kvalifikuje delo i naloži nam dalje radnje koje ćemo preduzeti protiv aktera ovog nemilog događaja - kazali su nezvanično iz OB Tivat.

(Vijesti)

BONUS VIDEO: