Da bi izvukao svog ljubimca dečak se spustio u presahli bunar u dvorištu susedne kuće, iz kojeg više nije mogao da sam da izađe i počeo je da doziva pomoć. Sve se odigralo juče oko 15.30.

- Moja najmlađa sestra je bila napolju i ona ga je čula. Ušla je unutra i počela da vrišti - mama, mama, mama i mi smo izašli. Ja kažem: "Bato, mogu nekako da ti pomognem da izađeš". Kaže: "Ne može!" - prepričava sestra Nina Marinković.

Kuma Danijela Milanović kaže da je dečak sa najboljom namerom ušao u bunar da bi spasio svog kućnog ljubimca.

- U bunaru je bio totalni mrak, dečak se nije video u bunaru od mraka - rekla je Danijela.

Vatrogasci stigli za 10 minuta

Vatrogasci Stefan Janevski, Zoran Nenković i Ivica Stamenković su za svega desetak minuta bili u selu i počeli akciju izvlačenja dečaka i psa iz bunara.

- U bunaru, dubine oko desetak metara, se nije nalazila voda. Spustili smo kolegu konopcima i pojasom u bunar. Onda smo dole vezali dečaka i pristupili akciji izvlačenja dečaka iz bunara. Potom smo isto uradili i sa psom. Oni su bili u svesnom stanju, a dečak se žalio na povredu desne noge - navodi Zoran Nenković, vođa Vatrogasno-spasilačke jedinice Knjaževac.

Mališan pušten na kućno lečenje

Dečak je pregledan u knjaževačkoj bolnici, a potom pušten kući. Iako se sve srećno završilo, ipak, za sada ostaje nejasno iz kojih razloga je bio pomeren drveni poklopac na bunaru, koji, kako kažu komšije, uvek stoji preko otvora.

(RTS)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".