Seka Aleksić je ovogodišnja dobitnica Estradno-muzičke nagrade Srbije koju dodeljuje SEMUS. Priznanje dobija na petom Saboru narodne muzike Srbije od strane predsednika Saveza Dragiše Golubovića.

- Ova nagrada je za mene ozbiljna odgovornost. Srećna sam. Poslednjih desetak godina se nisam pojavljivala ni na kakvim dodelama nagrada, a ova mi je zaista nešto posebno. 

Seka je oduševila sve izazovnim stajlingom, a posebno linijom. Međutim, ona nije u potpunosti zadovoljna kako izgleda.

- Naravno da nisam zadovoljna izgledom. Nikad! Fali malo pa da budem zadovoljna. Emotivno i duhovno sam zadovoljna sobom i svojim životom, ali kilažom nisam jer uvek može bolje i utegnutije. 

Nakon smrti modnog kreatora i dizajnera Saše Vidića, Seka je na Instagramu napisala poruku, a svi se pitaju kome je upućena. Ona je na toj društvenoj mreži rekla kako "pojedine persone treba da nauče šta je saosećanje i savest, da nauče šta je poštovanje prema nekome ko je preminuo, ako ste barem malo pravi vernici, a ne mehanički“.

- Neću nikada otkriti kome je to bilo upućeno. Nikada neću razumeti ljude koji su u veri, a kad treba to da pokažu, oni to ne urade. Budi vernik i praštaj - podvukla je Aleksićeva, a na opasku novinara i pitanje da li je zapravo mislila na Svetlanu Cecu Ražnatović, ona je odgovorila:

- Ne zanima me i ne interesuje me to. Pitajte te što spekulišu! Sašina smrt je za mene bila šok, čula sam se s njim desetak dana pre, planirali smo da pravimo neke stajlinge za mene. Teško mi je, iznenada se to desilo, pamtiću ga po veselom duhu. Prozivao je on čitavu estradu, pa i mene, ali sam sve praštala.

Folkerka je pre dva dana, 23. aprila, proslavila 42. rođendan.

- Svi me pitaju kako se osećam, da li mi mnogo deluju 42. Nije, uopšte, ja godine ni ne brojim. Bitno je kako se čovek oseća, a ne koliko godina ima. Ipak, kada vidim decu kako rastu, shvatim da sam malo starija, da nisam ni klinka ni devojka više. Sebi sam za rođendan poželela dobro zdravlje, to je najvažnije. Poželela sam i da se nikada ni jedna žena ne ubije, da je niko ne maltretira, a to važi i za decu i za muškarce. Brojke nasilja nad ženama su mnogo veće nego lani, tako da mi je to glavna želja - da nijedno žensko ne strada više, da žene budu jake. Žene su rođene iz ljubavi i muškarci tako treba da ih tretiraju, kao cvet - istakla je Seka i ispričala šta joj je suprug Veljko Piljikić darivao za rođendan:

- Iznenadio me je u ponoć, poklonio mi je cipele. Zna on šta ja volim. Od sinova sam dobila ogrlicu i minđuše.

Pevačica kaže da je njen brak skladan iako, kao i kod svih, ima trzavica i svađa.

- Veljko i ja se ne svađamo previše, ali naravno da ima trzavica i nesuglasica. Samo što smo mi normalni ljudi pa to prevaziđemo brzo.