Piletina je meso koje se najviše konzumira u Srbiji, pa je pri kupovini obavezno pogledati datum proizvodnje, rok trajanja i zemlju iz koje dolazi. Potom slede tri osnovna parametra, a to su: boja, čvrstoća i miris. Prvo što ćete uočiti na piletini je boja. Ona ne sme da bude tamna ili sivkasta, jer ako to ugledate, odmah ćete znati da belo meso nije sveže.

Ukoliko je piletina zapakovana, njenu svežinu proverićete jednostavnim dodirom. Stručnjaci napominju da je najvažnije da li ostaje udubljenje. Ukoliko vaš otisak ostaje na njoj, onda znate da je reč o piletini koja nije sveža i obrnuto. Ako vam se čini da meso miriše na kiselo, trulo ili užeglo, najverovatnije je pokvareno. Piletina treba da ima slab miris.

Uprkos ovom znanju, opet se dešava da kupci dobiju komad pokvarene piletine:

- Ćerka kupila pile danas na Ribljoj pijaci kod registrovanog prodavca, gde uvek kupuje. Da ga iseče, kad...

- Zna li neko šta je ovo?! Šta nam ovo rade ljudi moji?! - napisala je ona na Tviteru uz priloženu fotografiju.

Brojni korisnici Tvitera šokirani su kupljenom piletinom, a jedan korisnik upozorio je da je u pitanju bolest zelenih mišića zbog prebrze utovljenosti. Dodao je da je meso neispravno jer je u pitanju infekcija, kao i da je obavezno prijaviti inspekciji.

BONUS VIDEO: