U Ministarstvu navode da je odmah po saznanju urađen nadzor nad radom Gradskog centra za socijalni rad Beograd i postupajućih odeljenja, nakon čega su predložne mere.

- Gradskom centru za socijalni rad Beograd naloženo je da obezbedi odeljenje za dalju zaštitu maloletne devojčice i odmah započne i efikasno sprovede celovitu stručnu procenu roditeljskih kapaciteta i kompetencija oca deteta za vršenje roditeljskog prava i da u skladu sa rezultatima stručne procene i zakonskim ovlašćenjima odmah podnese tužbu za njegovo potpuno lišenje roditeljskog prava - navodi ministarstvo. - Takođe, naloženo je da se obezbedi sprovođenje celovite stručne procene roditeljskih kapaciteta i kompetencija majke deteta, koja je važećom sudskom odlukom delimično lišena roditeljskog prava, sa pravom da održava lične odnose sa detetom, i da u skladu sa ishodima procene donese zaključak o celishodnosti pokretanja sudskog postupka za njeno potpuno lišenje roditeljskog prava.

Gradski centar za socijalni rad Beograd treba da u roku od 30 dana od prijema ovih naloga dostavi Ministarstvu izveštaj o realizaciji naloženih mera.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".