Porodica nesrećnog deteta kaže da je novorođenče bilo živo kada je počeo porođaj i da je nakon traumatičnog incidenta bolnica pokušala da ih natera da potpišu dokumente kako bi zataškali celu stvar.

Incident se dogodio 1. maja u bolnici Klinikas da UFMG u naselju Santa Efigenija u gradu Belo Horizonteu u Brazilu.

Detetova majka Ranijeli Koeljo Santos slučaj je prijavila policiji dva dana nakon nesrećnog porođaja. Policija sada istražuje šokantnu smrt novorođenčeta.

Gospođa Santos (34), koja već ima devetogodišnju kći, odvedena je u bolnicu 24. aprila u 28. nedelji trudnoće zbog povišenog krvnog pritiska.

Sedam dana kasnije, lekari su odlučili da izazovu porođaj.

Prilikom porođaja, neimenovani akušer je pozvao oca deteta da prisustvuje porođaju.

Otac je rekao da je video kako devojčica otvara oči i pomera usta čim se pojavila njena glava, što je dokaz da je dete bilo živo i zdravo.

Međutim, u tragičnom obrtu, lekar se praktično popeo na stomak majke kako bi pokušao da skloni dete iz tog položaja i u tom pokušaju devojčici otkinuo glavu.

U policijskom izveštaju se navodi i da je porodica iz Ribeirao das Nevesa, predgrađa Belo Horizontea, dobila izvinjenje od lekara nakon tragičnog događaja.

Rekli su i da im je kasnije prišao socijalni radnik i rekao da će bolnica snositi sve troškove sahrane.

Međutim, ova ponuda će biti moguća samo ako porodica potpiše dokumente u kojima se navodi da je „obdukcija već obavljena u bolnici“, da je „telo deteta već pregledano“ i da „telo neće biti poslato u Institut za dapravnu medicinu na dalje analize", prenosi Jutarnji list.

Roditelji su odbili da potpišu ponuđena dokumenta i sve su prijavili policiji, a telo nesrećne bebe je na kraju poslato u Institut, rekla je advokat porodice Dženifer Valente.

Iz bolnice su poručili da duboko žale zbog događaja i da će istražiti čitav slučaj dok čekaju rezultate obdukcije.

(Jutarnji list, Dejli Mejl)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".