- Od srede, 10. maja, do kraja sedmice u Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju duvaće košava, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine - navode u RHMZ.

Tokom dana se očekuje promenljivo i nestabilno vreme, u sredu se kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju u južnim i istočnim predelima, krajem dana i zapadnim, a od četvrtka u svim krajevima naše zemlje biće uslova i za lokalno veću količinu padavina.

Žuti meteo-alarm zbog jakog vetra na snazi je za četvrtak za Banat, Pomoravlje, jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju.

- Vreme može biti opasno, potencijalno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike – preporuka je uz žuti meteoalarm.

Za četvrtak, žuti meteoalarm je na snazi u Banatu i Pomoravlju zbog vetra, dok upozorenje na kišu i grmljavine važi za zapadnu i jugozapadnu Srbiju.

Prema prognozi vremena za narednih pet dana u Beogradu se u sredu očekuje malo i umereno oblačno sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 20 stepeni Celzijusa.

U četvrtak će dnevna temperatura dostići 17 stepeni Celzijusa i mogući su pljuskovi.

U petak i subotu će maksimalna dnevna temperatura biti 20 i 21 stepen i za oba dana važi mogućnost pljuskova.

BONUS VIDEO: