"BEOGRAD plus" je naziv novog sistema javnog prevoza u prestonici, koji danas predstavlja gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Od sutra, sugrađani će moći da šalju SMS sa tekstom karte na 9011.

Za dnevnu kartu od 90 minuta za zonu A ukucava se tekst karte A90, za  B B9 i C za obe zone C90 na 9011.

Kupovina dnevne karte za zonu A podrazumeva da se pošalje SMS sa tekstom A1 na 9011, za zonu B šalje se B1 na 9011, a za obe zone C1 na 9011.

Foto: Studio B printskrin

 

 

Za nedeljnu kartu šalje se A7, B7 ili C7 (u zavisnosti od željene zone) na 9011.

Mesečna karta putem sms može se kupiti tako što se ukuca A30, B30 ili C30 i pošalje na broj 9011.

Cena dnevne karte za A i B zonu su 50 dinara, a za obe 100 dinara.
Dnevna karta za A i B zonu košta 120 dinara a za obe 150 dinara.
Mesečna karta za A i B zonu biće 2.200 dinara.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predstavio je novi sistem gradskog prevoza.

Foto: Studio B printskrin

 

 

Na pres konferenciji, gradonačelnik Šapić je predstavio novi način naplate karata za javni prevoz putem SMS poruka koji će startovati već sutra.

- 13.04 smo raskinuli ugovor sa prethodnom firmom, trebalo je da se sačeka 7 dana da odluka bude pravosnažna.Potom formalizacija toga čime smo se bavili. Sada kada Grad bude kontrolisao ceo sistem, imaće u vidu kakvi su sve propusti.

Osmišljavanje novog sistema naplate će biti SMS-om i u budućnosti preko aplikacije. Moći ćete da kupite kartu i u papirnoj formi. 

- Ovaj sistem smo nazvali Beograd plus, on je do sada bio Bus Plus. Moći će da se pošalje SMS sa tekstom karte na 9011 - rekao je Šapić.

Moći će da se ulazi na sva vrata u autobusu, a autobusi će imati i GPS i građani će imati informaciju za koliko stiže autobus. Dodao je došlo do sniženja mesečna karte sa 2.500 na 2.200 dinara za dve zone.

Takođe gradonačelnik je prikazao i koja će to biti prodajna mesta JKP "Naplata prevozne usluge", za papirne karte.

Foto: Studio B printskrin

 

 

Svi penzioneri će imati takozvanu "doživotnu karticu". Oni će samo jednom morati da je izvade i neće morati da je produžavaju i moći će da je izvade u svakoj opštini. Svi preko 65 godina već od sutra mogu da idu da vade kartice na brendiranim prodajnim mestima. Na licu mesta će se izrađivati fotografija i za par minuta će biti izrada personalizovane kartice. Ovako će izgledati kartica:

Kako je rekao gradonačelnik Beograda, svako ko ima godišnju kartu, dolazi sa njom na prodajno mesto i dobiće novu, a oni koji imaju mesečnu važiće im do juna meseca.

BONUS VIDEO: