DŽenet Moris i Stiven Bidvel iz Kejmbridža uživali su u jedrenju uz obalu Maroka kada su ugledali jato orki. Neki od smrtonosnih sisara tada su počeli da udaraju o brod - napad koji je, tvrde DŽenet i Stiven, trajao sat vremena.

Ispočetka su bili oduševljeni i impresionirani velikim životinjama, ali onda su shvatili da orke, po svemu sudeći, žele da potope njihovu jedrilicu (na kojoj su bili u sklopu tečaja jedrenja), pa im ništa više nije bilo lepo.

Šest kitova okomilo se na jedrilicu iz razloga koji su samo njima poznati. LJudi koji su s ovim parom bili na brodu nastojali su, kao i oni, da ne paniče, no nije im bilo lako. Ne samo da se na njih obrušilo jato uzrujanih orki, nego su im problem pravili i snažan vetar i veliki talasi.

- Nisam mogla da verujem kada sam ih viđela. Svesna sam da se ovo događa veoma retko. Ali, mi smo bili sasvim nemoćni u tom trenutku - ispričala je novinarima DŽenet.

Na kraju su uspeli da se izbore sa vetrom i talasima i vrate se u luku, a orke su, posle sat vremena, odustale i otišle svojim putem.

BONUS VIDEO: