Џенет Морис и Стивен Бидвел из Кејмбриџа уживали су у једрењу уз обалу Марока када су угледали јато орки. Неки од смртоносних сисара тада су почели да ударају о брод - напад који је, тврде Џенет и Стивен, трајао сат времена.

Испочетка су били одушевљени и импресионирани великим животињама, али онда су схватили да орке, по свему судећи, желе да потопе њихову једрилицу (на којој су били у склопу течаја једрења), па им ништа више није било лепо.

Шест китова окомило се на једрилицу из разлога који су само њима познати. Људи који су с овим паром били на броду настојали су, као и они, да не паниче, но није им било лако. Не само да се на њих обрушило јато узрујаних орки, него су им проблем правили и снажан ветар и велики таласи.

- Нисам могла да верујем када сам их виђела. Свесна сам да се ово догађа веома ретко. Али, ми смо били сасвим немоћни у том тренутку - испричала је новинарима Џенет.

На крају су успели да се изборе са ветром и таласима и врате се у луку, а орке су, после сат времена, одустале и отишле својим путем.

БОНУС ВИДЕО: