Ova strategija deluje samo neko vreme. Osoba može toliko toga da nauči samo u jednoj godini, ali uticaj pojedinca na uspeh firme biće ograničen. Zbog ovog ograničenog uticaja, ljudi se manje ponose svojim poslom nego da su radili u firmi duže vreme, manje su zadovoljni osećaju se teskobnije i češće izgaraju.

Jedan čovek u Brazilu, koji je doživeo 100 godina, svoju dugovečnost i dobro zdravlje pripisuje ljubavi prema svom poslu. Zapravo, on toliko voli svoj posao da je osvojio dva svetska rekorda za boravak u istoj firmi 84 godine!

Valter Ortman je Ginisov svetski rekorder za najdužu karijeru u istoj firmi. Poreklom iz Brazila, Valter je počeo da radi 1938., kad je imao 15 godina. U to se vreme od dece očekivalo da pomažu u kućnim troškovima čim budu u mogućnosti, a Valterovoj majci bio je potreban njegov dodatni prihod kako bi izdržavala njegovu mlađu braću i sestre.

Valter je rođen u Santa Katarini, području u Brazilu sa dosta nemačkog stanovništva. Od detinjstva je tečno govorio nemački i portugalski. Ova mu je veština dobro služila tokom cele karijere.

Našao je posao u odeljenju za dostavu Renaux S. A., koji se sada zove ReneauxView, lokalne tekstilne firme u Santa Katarini. Prestao je da ide u školu kako bi radio, ali veštine koje je stekao tokom karijere dovele su ga do Renaux S. A. Obraćao je izuzetnu pažnju prema detaljima i imao je izvanredno pamćenje.

Ubrzo je unapređen na poziciju prodavca, a potom je brzo postao voditelj prodaje. Ostao je na poziciji prodavca do kraja svoje karijere, gradeći neverovatne odnose sa klijentima širom sveta.

- Pružila mi se prilika da radim kao prodavac. Otputovao sam u Sao Paolo i za manje od nedelju dana ispunio sam proizvodnju narudžbinama koje su jednake tromesečnom radu - rekao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RenauxView (@renauxview)

NJegova najdraža stvar u karijeri? Struktura i rutina koju pruža u njegovom životu. NJegova predanost karijeri ogleda se u drugim obvezama u njegovom životu, uključujući njegovu rutinu vežbanja. Vežba svaki dan pre odlaska u kancelariju, čak i posle stoleća života!

BONUS VIDEO: