NATO je reagovao na današnja dešavanja na Kosovu i Metohiji gde je došlo do sukoba Srba i pripadnika KFOR-a i tzv. kosovske policije.

- NATO oštro osuđuje ničim izazvane napade na trupe KFOR-a na severu Kosova, koji su doveli do toga da je jedan broj njih povređen. Takvi napadi su potpuno neprihvatljivi. Nasilje mora odmah prestati. Pozivamo sve strane da se uzdrže od akcija koje dodatno podstiču tenzije i da se uključe u dijalog. KFOR će preduzeti sve neophodne radnje za održavanje bezbednog okruženja i nastaviti da deluje nepristrasno, u skladu sa svojim mandatom prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine - navodi se u saopštenju.

Direktor Bolnice u severnom delu Kosovske Mitrovice Zlatan Elek rekao je da je u toj zdravstvenoj ustanovi zbrinuto pedesetak povređenih Srba, kao i mladić koji ima teže povrede nanete iz automatskog oružja.

Iz KFORA Srni je rečeno da je u sukobu povređeno nekoliko njihovih pripadnika i da im je na licu mesta ukazana lekarska pomoć.

Iz KFORA su apelovali na građane da odustanu od, kao u naveli, "napada na pripadnike Kfora, jer će u suprotnom biti prinuđeni da uzvrate na napade".

BONUS VIDEO: