Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Davida V. (24) zbog opravdane sumnje da je 11. aprila ove godine nasrnuo na policijskog službenika prilikom pražnjenja tribine stadiona FK “Čukarički” na prekinutoj utakmici između FK “Čukarički” i FK “Partizan”.

Okrivljenom se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

- Tužilaštvo je u optužnom predlogu sudu predložilo da Davidu V. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan - saopšteno je iz tužilaštva.

Takođe je predložilo da mu sud opozove uslovnu osudu od godinu dana zatvora i da mu izrekne novu jedinstvenu kaznu od 2 godine i 9 meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Predloženo je i izricanje mere bezbednosti zabrane prisustvovanja fudbalskim i košarkaškim utakmicama sportskog društva “Partizan” u trajanju od pet godina.

- Postoji opravdana sumnja da je David V. 11. aprila na stadionu “FK Čukarički” tokom prekida domaće prvenstvene utakmice između “FK Čukarički” i “FK Partizan” fizički napao policijskog službenika Z.A. - dodaje se u saopštenju.

On je u momentu pražnjenja tribina, dok se nalazio u grupi navijača, kaišem crne boje udario Z.A. u predelu šlema i štita, a potom se udaljio u grupu navijača.

Prema nezvaničnim informacijama, David V. važi za vođu jedne navijačke frakcije Partizana.

BONUS VIDEO:

DILEME NIJE BILO: Zbog ovoga je prekinuta utakmica Čukarički - Partizan

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".