- Angažovane su sve raspoložive snage u delu obale i priobalja gde su poslednji put viđeni. Ronioci koriste i sonare, a pretražuje se i čitava okolina. Na Dunavu je trenutno veoma visok vodostaj za ovo doba godine i jaka je vodena struja, što nam dodatno otežava posao - objašnjava Grcić.

Lokalna samouprava koordinira akcijom u kojoj je uključeno na desetina pripadnika MUP, Hitne pomoći, vatrogasaca i ronilaca, a rekom patrolira i služba "Vojvodina šuma".

- Naglašavamo da će se potraga nastaviti, u nadi da će dečaci biti pronađeni. Ovom prilikom upućujemo apel svim građanima da prilikom boravka na reci budu dodatno oprezni i da posebno uzmu u obzir visok vodostaj Dunava - saopštila je Opština Apatin.
Veseli i dobri dečaci u ponedeljak po podne otišli su da se igraju kraj Dunava i od tada im se gubi svaki trag. U blizini Kajak kluba su pronađene njihove stvari i bicikli, tako da je potraga za njima krenula odatle.
- Bilo je toplo, pretpostavljamo da su hteli da se skvase malo i da su upali u vodu. Svi se nadamo da će ih pronaći žive - rekla nam je jedna rođaka.

Porodice mole sve one koji su videli dečake ili imaju neke informacije da se jave na telefon 061-1476221 ili u policijsku stanicu.

Apel porodica

Apatin je danas oblepljen plakatima sa slikama nestalih mališana. Najbliži mole sve koji imaju neku informaciju o njihovom kretanju tokom ponedeljka da im se jave.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".