- Bio je to trenutak totalnog šoka, trenutak užasa. LJudi su dolazili ovde na odmor. Nastao je haos - reči su kojima je Britanka Elenor Vinsent opisala šta se dešavalo u Ansiju za Bi-Bi-Si, odmah nakon stravičnog napada na decu.

Sirijski azilant je nožem napao decu koja su bila na jutarnjem izletu sa vaspitačicama u parku pored jezera u Ansiju. On je nožem izbo decu, od kojih su neka bila u kolicima, a potom tokom bega sa lica mesta je napao starijeg čoveka koji se šetao u blizini. Zahvaljujući intervenciji policije, napadač je pogođen u noge i savladan.

Policija tvrdi da je napadač 45-godišnji muškarac koji je tražio status izbeglice, a mediji prenose da je prethodno bio u Švedskoj, gde je već dobio status izbeglice.

Nekoliko trenutaka nakon napada objavljen je i snimak napadača kako beži od građana, ali se naknadno pojavio novi zastrašujući snimak na kome se vidi kako muškarac sa maramom trči po dečijem igralištu sa nožem u ruci. U pozadini se vidi žena kako gura kolica sa detetom i pokušava da pobegne od napadača. Nakon toga, napadač sustiže ženu sa kolicima i napada dete.

Upozoravamo da je snimak izuzetno uznemirujuć.

Osumnjičeni od ranije nije poznat policiji. U njegovom dosijeu nema ničega što bi ukazivalo na istoriju nasilja ili povezanost sa islamističkim grupama.

BONUS VIDEO:

NEBO U NJUJORKU POSTALO JE NARANDŽASTO: Dim od šumskih požara u Kanadi prekriva Severnu Ameriku

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".