Još tri osobe sa povredama smeštene su u bolnicu, nakon što je kombi na ulici pokušao da ih pregazi, a policija sumnja i da je za to delo odgovaran uhapšeni 31-godišnjak, javlja Rojters.

Britanska policija je saopštila da su beživotna tela dve osobe pronađena na jednom putu u centru grada, nešto posle 4 sata ujutro po lokalnom vremenu, malo pre nego su policajci dobili dojavu o još jednom incidentu nedaleko od tog mesta gde je kombi pokušao da pregazi još tri osobe.

Oni su prebačeni u bolnicu gde im je ukazana pomoć.

Još jedan muškarac pronađen je mrtav na drugom putu nedaleko od centra grada.

Oglasio se britanski premijer Riši Sunak koji je rekao da je upoznat s informacijama o šokantnom incidentu u Notingemu i da ga konstantno obaveštavaju o događaju. Sunak je odao počast žrtvama.

Foto: Tanjug/AP

 

- Želim da se zahvalim policiji i hitnim službama na njihovoj reakciji. Dobijam informacije o razvoju događaja. Policiji se mora dati vremena da udradi svoj posao - rekao je Sunak.

- Ovo je užasan i tragičan incident koji je odneo živote tri osobe. Smatramo da su sva tri incidenta povezana i da smo uspeli da uhapsimo počinioca. Ova istraga je u ranoj fazi i tim istražitelja utvrđuje šta se tačno dogodilo - saopštila je načelnica policije Kejt Mejnel.

Više gradskih saobraćajnica je zatvoreno, a u potpunosti je obustavljen tramvajski saobraćaj. Iz policije je saopšteno da će to trajati dok je uviđaj u toku.

Notingem je grad sa približno 350.000 stanovnika i udaljen je oko 190 kilometara severno od Londona.

BONUS VIDEO:

NEBO U NJUJORKU POSTALO JE NARANDŽASTO: Dim od šumskih požara u Kanadi prekriva Severnu Ameriku

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".