Glumci kažu da je velika privilegija kad odmah na početku karijere dele kadar sa glumačkim legendama.

To stalno ponavlja i Mirka Vasiljević, koja je sa samo 15 godina u seriji "LJubav, navika, panika" (2005) igrala sa Sekom Sablić (Vera) i Nikolom Simićem (Mića). 

Mirka, koja je u jednoj od najpopularnijih srpskih serija igrala Janu, otkrila je brojne tajne sa snimanja sitkoma reditelja Slobodana Šuljagića.

- Ako sam nešto u životu mrzela, bila je to pesma "Mirka" Đorđa Balaševića. Roditelji su mi je stalno pevali kada sam bila mala i zadirkivali me. Zbog toga je uopšte nisam volela. Nikoli je ta pesma bila baš simpatična i kada smo počeli da snimamo seriju, svaki dan kada bih došla na set on bi počeo da pevuši refren: "Mirka, ljubavi jedina moja ti". Zbog njega sam je zavolela i uvek kada je čujem podseti me na njega - počinje Mirka za Informer.

Nikola Simić preminuo je novembra 2014. godine, a mladoj glumici će čuveni Mića ostati u sećanju i zbog mnogih saveta o poslu.

- Svaki put kada bih počela da glumim i mlataram rukama, on bi me vaspitno šljepnuo preko dlanova i rekao: "Ne glumi rukama, već glavom". To je jedan od značajnijih saveta koje sam usvojila - priča Mirka i objašnjava šta joj je reditelj Šuljagić rekao kada joj je ponudio ulogu:

- Pitao me je da li smatram da mogu da iznesem Janjin lik s obzirom na to da sam bila veoma mlada i neiskusna, jer sam pre toga glumila samo u filmu "Mi nismo anđeli 2". Rekao mi je da se ne prihvatam posla ako mislim da ne mogu, jer ako ne odglumim dobro, mogu da upropastim i Seku i Nikolu. Kao iz topa sam rekla: "Mogu"! Tako je sve počelo.

Mirka ističe da zbog te serije godinama ne jede sendviče.

- Sada kad vidim sendviče, odmah me asociraju na seriju jer su nam ih stalno donosili tokom snimanja. Smučili su mi se i od tada ih više ne jedem - priznaje glumica.

Vasiljevićeva kaže da je često na setu učila zajedno sa svojom televizijskom sestrom Marijom Karan, koja je u to vreme bila na trećoj godini Fakulteta dramskih umetnosti.

- Sećam se da je jednom spremala ispit iz dikcije i da je na snimanje donela skripte iz kojih je učila. Sedela sam zajedno s njom i iščitavala tekst i tako sam usavršavala svoju glumu i govor - završava priču Mirka.

(Informer)

BONUS VIDEO: