Voditeljka Jovana Jeremić juče je u uživo programu saznala da joj je preminuo deda, pa se tim povodom danas pojavila u crnini.

Poznato TV lice je juče, u toku razgovora sa gostima o stanju u Rusiji, saznala da joj je preminuo deda, nakon čega je smogla snage da nastavi program, ali tuga u njenom glasu se i te kako mogla čuti.

U skladu sa situacijom i smrtnim slučajem u porodici, voditeljka je izabrala crnu boju kao primarnu za ovo jutro, ali i smernu frizuru.

Foto: TV Pink printskrin/Novo jutro

 

 

Jeremićeva je kao i uvek, ostala dosledna sebi, te se i sa ovom situacijom bori na svoj način, a o njenon profesionalizmu se i te kako priča.

Svaki čovek se drugačije nosi sa tugom nakon smrti i sahrane voljene osobe. Nekada su pravila koja diktiraju naši običaji i tradicija bila važna koliko i slovo zakona. Uobičajeno je nositi crnu odeću 40 dana nakon sahrane, do poslednjeg Parastosa – pomena za umrle koji se daje nakon 3, 9 i 40 dana. Neko crninu nosi pola godine ili godinu dana, a udovice i žene čija su deca preminula, naročito starije u ruralnim sredinama, nose crninu do kraja života. Koliko dugo se nosi crnina zavisi i od stepena bliskosti sa pokojnicima: što su bliži, to duže traje.

(Srbija Danas)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".